Otac ih prvo otrovao

Novi detalji monstruoznog ubistva troje djece u Zagrebu

  • Izvor: Večernji.hr
  • 25.09.2021. 17:17

U zagrebačkim Mlinovima gdje je prošle noći muškarac ubio svoje troje djece i dalje vlada šok.

Policija i brojni novinari su ispred urbane vile gdje se noćas dogodio nezapamćeni zločin o kojem hrvatski mediji saznaju nove detalje.

Kako nezvanično saznaje "Vecernji.hr", otac svoje troje djece prvo otrovao tabletama, a potom ih je ugušio jastukom nakon što su počela da se bude.

Bivša supruga je na službenom putu u Dubrovniku. Nakon što je počinio zločin muškarac je pokušao da se ubije tabletama ili otrovom, pa je prevezen u bolnicu. Kako se nezvanično saznaje probudio se i svjestan je svega što je učinio.

Hrvatski mediji prenose i da je scena na mjestu zločina bila jeziva - nakon što ih je ubio otac je posložio igračke oko djece. Takođe saznaju da su policajci ostali u šoku zatečenim prizorom.

Muškarac je često viđan u kafiću u zagrebačkim Šestinama, a navodno je bio u vezi sa manekenkom. Prije dolaska novinara u zagrebačke Mlinove, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević zajedno sa predsjednikom GČ Podsljeme Krešimirom Kompesakom došao je na mjesto događaja. U međuvremenu se o svemu oglasila zagrebačka policija.

"Danas, 25. septembra oko dva sata u Centru, u Mlinovima, nakon informacija o najavljenom samoubistvu primljenih od građana zbog objava na društvenim mrežama, u stanu je pronađen 56-godišnji muškarac koji je u trenutku ulaska policijskih službenika bio narušenog zdravstvenog stanja. Na mjestu događaja pronađeno je i troje djece bez znakova života. Dolaskom hitne medicinske pomoći potvrđena je nasilna smrt djece, dok je muškarac prevezen u KBC Sestre milosrdnice gdje je zadržan na liječenju. Uviđaj je sproveden, a kriminalističko istraživanje je u toku", stoji u saopštenju, prenosi "Blic.rs".

Podsjetimo, kako saznaju hrvatski mediji, djecu je ugušio Harald Kopic, austrijski državljanin koji živi i radi u Zagrebu. 

Roditelji djece navodno su bili rastavljeni, a otac je finansijski konsultant koji je radio u nekoliko uglednih austrijskih kompanija i ima svoju konsultantsku firmu u Beču.

U Facebook statusu on je navodio kao motiv loše odnose svoje bivše supruge i njegove sadašnje partnerke. Naveo je kako je u posljednjih godinu i po dana pokušavao da se vrati na posao, pominjao je "braću iz masonske lože" koja nisu htjela da mu pomognu...

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program