Dragan Vulin saopštio

Osijek: Požar pod kontrolom

  • Izvor: Agencije
  • 06.10.2023. 09:13

Nekoliko manjih požara tokom noći izbilo je na mjestu gdje je proteklih dana gorjela plastika ispred firme "Drava internešnel", ali su oni uspješno ugašeni i vatra je pod kontrolom, rekao je načelnik gradskog Štaba civilne zaštite Dragan Vulin.

- Vjerujem da ćemo tokom dana uspjeti u potpunosti prekriti ovu površinu zemljom. Prije podne stižu i vodeni topovi - naveo je Vulin i dodao da se nastavlja zatrpavanje zemljom požarišta.

On je dodao da je trenutno najveća opasnost za stanovništvo od dima i preporučio stanovnicima koji žive u prigradskim naseljima na jugu i susjednim opštinama da ne izlaze na otvoreno ako ne moraju, a u slučaju da izlaze, preporučuje se nošenje zaštitne maske.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić i osječki gradonačelnik Ivan Radić danas će ministru unutrašnjih poslova Davoru Božinoviću podnijeti zahtjev za proglašenje ekološke katastrofe.

Veliki požar u osječkom prigradskom naselju Brijest izbio je u noći sa 3. na 4. oktobar, a zahvatio je nekoliko hiljada metara kvadratnih uskladištene plastike na otvorenom u fabrici "Drava internešnel".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: