Mitropolija crnogorsko-primorska SPC

Peticiju za odbacivanje zakona o slobodi vjeroispovijesti potpisalo 60.000 ljudi

  • 01.07.2019. 14:40

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve saopštila je danas da je peticiju o odbacivanju prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti do sada potpisalo više od 60.000 ljudi, čime je dat puni doprinos borbi protiv otimanja svetinja u Crnoj Gori od aktuelne vlasti.

"Zavjet Trojičindanskog sabora, održanog 15. juna u Podgorici, poziva nas da svjedočimo Hrista Raspetoga i Vaskrsloga svima i u svako vrijeme i da čuvamo dostojanstvo, identitet i svetinje Crkve kojoj pripadamo i kojoj su kroz svu istoriju Crne Gore pripadali i naši preci", saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske. 

Iz tih razloga Episkopski savjet pravoslavne crkve u Crnoj Gori poziva vjerni narod i sve kojima je istina na srcu, da potpišu peticiju kojom se od Vlade zahtijeva da povuče Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica i pripremi novi koji će biti u saglasnosti sa dostojanstvom Crne Gore i međunarodnim standardima o slobodi vjeroispovijesti. 

Peticija se potpisuje u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, kao i u svim hramovima Crne Gore. 

Crnogorski predsjednik i premijer Milo Đukanović i Duško Marković vode kampanju protiv SPC u Crnoj Gori i najavljuju da će novi prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti biti pred poslanicima Skupštine Crne Gore do kraja ovog mjeseca.

Tagovi:
  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:00 Keto kuhinjica

    Užine ili kompletni oborci prilagođeni keto ishrani sa niskim udjelom ugljenih hidrata.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.