In Memoriam

Preminuo Nikola Vuljanić

  • Izvor: Indeks
  • 02.03.2024. 17:48

Bivši poslanik u Hrvatskom saboru i Еvropskom parlamentu Nikola Vuljanić umro je danas u Karlovcu u 74. godini, potvrdile su njegove kolege i prijatelji.

Poslanik u Hrvatskom saboru bio je od 2003. do 2008. te od 2011. do izbora u Еvropski parlament 2013, iz kojeg se nakon dvije godine vratio u Hrvatski sabor.

Vuljanić je 1990. bio jedan od osnivača Hrvatske narodne stranke u Karlovcu i prvi predsjednik njenog lokalnog ogranka, prenosi "Indeks".

Jedan je od osnivača stranke Hrvatski laburisti, koju je napustio 2015. zbog poraza na unutarstranačkim izborima, nakon čega je postao nezavisni poslanik.


Počinje isplata penzija, poznato i kada

Počinje isplata penzija, poznato i kada

Njegov kolega iz Hrvatskih laburista - stranke rada Branko Vukšić rekao je za njega da je "jedinstvena pojava u hrvatskoj političkoj areni".

Vuljanićeva prijateljica Biserka Šmuk navela je da se s njim povezala krajem 1990-ih po pitanju zaštite okoliša i da su od tada bili prijatelji. 

Diplomirao je 1973. engleski jezik i jugoslavistiku na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Do 1981. godine je predavao engleski jezik u Gimnaziji Karlovac i u Srednjoj tekstilnoj školi u Dugoj Resi, a potom i na Višoj tehnološko-hemijskoj školi, čiji je bio i dekan.


Aleksandra Prijović u izdanju u kakvom se rijetko viđa

Aleksandra Prijović u izdanju u kakvom se rijetko viđa

Od 1983. je predavač na Institutu za tekstil i odjeću Tehnološkog fakulteta u Zagrebu. Od osnivanja Univerziteta u Karlovcu 1997. godine je vanjski saradnik, prorektor za poslovanje te prodekan. Objavio je 1987. univerzitetski udžbenik "Ingliš for Tekstil Inžinjers" i 1994. "Rječnik tekstilno-tehnoloških izraza".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.