Samoubilački napad u Avganistanu

Ranjena tri hrvatska vojnika, jedan u kritičnom stanju

  • 24.07.2019. 10:56

Tri hrvatska vojnika ranjena su u napadu u Avganistanu, objavljeno je na press konferenciji u prostorijama Ministarstva odbrane Republike Hrvatske. Ministar odbrane Damir Krstičević pojasnio je o čemu se radi.

"Nažalost, rano jutros dogodio se napad na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu u Avganistanu. Prema zadnjim informacijama, imamo tri povrijeđena hrvatska vojnika od kojih je jedan zadobio teške povrede glave i u životnoj je opasnosti. Ostala dvojica vojnika zadobila su teže povrede, ali su van životne opasnosti. Konkretno, kod jednog se radi o lomu noge, a kod drugog o povredi ruke. Radi se o izolovanom napadu, a svi ostali pripadnici hrvatskog kontingenta su na sigurnom. Naši oficiri su s porodicom stradalog vojnika kako bi im pružili svu potrebnu pomoć i podršku. Rano jutros sam razgovarao s predsjednicom i s predsjednikom Vlade, oni su upoznati s ovim događajima - rekao je Krstičević.

Kako je rečeno hrvatski vojnici kretali su se u tri vozila. Oko osam sati ujutro krenuli su u kamp Kaja. U 8.45 sati, na putu od kampa Kaja do kampa Lion, na 200 metara od kampa Lion, došlo je do zalijetanja trokolice motocikla s bombašem samoubicom u vozilo u kome su bili hrvatski vojnici.

Na lice mjesta su izašle avganistanske snage i pružile pomoć povrijeđenima. Da vozilo nije bilo blindirano posljedice bi bile puno teže", rečeno je u MORH-U. 

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.