Nikola Grmoja

Saborski poslanik: Opstanak Hrvata važniji od opstanka BiH

  • Izvor: SRNA
  • 28.01.2022. 20:18

Poslanik Mosta u hrvatskom Saboru Nikola Grmoja saopštio je da mu je opstanak Hrvata u BiH važniji od opstanka BiH.

"Između opstanka Hrvata i opstanka BiH meni osobno je važniji opstanak Hrvata. Ako Hrvati neće biti ravnopravni i konstitutivni, onda BiH ne treba ni da postoji. Jednostavno je", napisao je Grmoja na Facebooku povodom posljednje runde pregovora u Neumu oko Izbornog zakona.

On ističe i da bošnjačko preglasavanje Hrvata "ne mora biti nužno loše".

"Možda bi najbolje bilo da se upravo to dogodi i da službena politika Hrvatske konačno vidi koliko je besmisleno zazivati državnost BiH, dok je Bošnjaci koriste da bi mogli Hrvate držati između nakovnja i čekića", dodao je Grmoja.

U Neumu su danas u toku pregovori o izmjenama Izbornog zakona u BiH.

U razgovorima učestvuju predstavnici HDZ-a BiH predvođeni Draganom Čovićem, predstavnici SDA Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović, američki i evropski posrednici Metju Palmer i Angelina Ajhorst, austrijski diplomata Johan Satler, predstavnici OEBS-a, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić i Denis Zvizdić u ime stranke Narod i pravda.

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    'Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.