Slovenija: Protesti protiv antiepidemijskih mjera vlade

  • 03.04.2021. 21:47

Oko 150 nezadovoljnih građana protestovalo je danas u centru Maribora protiv zvaničnih antiepidemijskih mjera slovenačke vlade.

Demonstranti koji nisu nosili maske uzvikivali su: "Uživajte dok možete", "Skinimo maske, vlada u zatvor", "Nastava se održava u salonima namještaja" i "U školu se dolazi s osmijehom, a ne s maskom", prenosi STA.

Kako navode, policija je tek sporadično upozoravala i opominjala okupljene.

Nešto kasnije, nezadovoljnim Mariborčanima se priključio veći broj sugrađana kod Glavnog trga i taksisti koji su vozili okolnim ulicama i oglašavali se sirenama.

Organizatori su rekli da je apel da se stopira testitanje djece na kovid potpisima podržalo oko 15.000 građana i istakli da neće dozvoliti vlastima da krše vladavinu prava koristeći represiju i kršenje ljudskih prava u ime borbe protiv epidemije.

U Sloveniji je u protekla 24 sata potvrđeno 1.296 novozaraženih korona virusom i pet smrtnih slučajeva među kovid pacijentima.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    'Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.