Crna Gora

Srpske organizacije: Slijede blokade ako Vlada glasa za rezoluciju o Srebrenici

 • 18.05.2024. 21:41

Srpske organizacije u Crnoj Gori najavile su da će pozvati narod na proteste i blokade ako Vlada Milojka Spajića ne odbije da glasa za rezoluciju o Srebrenici.

Deset srpskih organizacija u Crnoj Gori ističu da je glasanje o rezoluciji o Srebrenici bacanje krivice na srpski narod i njegova buduća pokoljenja.

Napominju da se ne odriču da je bilo zločina koje kao hrišćani i Srbi osuđuju, ali takođe pitaju i šta je sa srpskim žrtvama?

"Žali li neko onu našu braću i sestre u Kravicama, Bratuncu. Žali li iskreno za svim srpskim stradalnicima kojih je samo u 20 vijeku bilo više od 3,5 miliona i koji su ubijani na mnogim samo za nas namijenjenim stratištima. Za našim žrtvama neće biti suza u ovoj Vladi", navode u pismu srpske nevladine organizacije.

U pismu su poručili da rezolucija o Jasenovcu koristi Spajiću isključivo za unutrašnje političke prilike u Crnoj Gori i da bi narod održao u miru.

"Ne dozvolite da vas lažu i obmanjuju", navodi se u pismu 10 srpski nevladinih organizacija.

Pismo su potpisali Srpski kulturni centar "Patrijarh Varnava", Srpski kulturni klub "Sveti Sava", Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-191, "Herceg" – Pljevlja, "Srpska nit", "Božuri", "Stupovi", "Miholjski zbor", "Serdari" i Noćni vukovi.

"Ukoliko Vlada Crne Gore ne donese odluku da neće glasati za ovu rezoluciju, bićemo prinuđeni da pozovemo narod na proteste i blokade dok nam se ne vrate nazad mandate koji su im dati u ime mira i zajedničkog boljeg života u Crnoj Gori", zaključile su ove organizacije. 

Pratite nas i putem Vibera

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еmisija: Biznis klub

  '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.