Hrvatska

Sudar hitne pomoći i auta, poginule pacijentkinja i medicinska sestra

  • Izvor: Indeks
  • 02.08.2021. 22:34

Dvije osobe su poginule, a dvije su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se u 17:40 dogodila u Suhopolju kod Virovitice, potvrdila je policija.

"Četiri osobe su zadobile tjelesne povrede, od kojih su dvije preminule u virovitičkoj bolnici", rekli su iz policije.

U pomoć unesrećenima odmah su priskočili mještani i vatrogasci DVD-a Suhopolje koji su u kratkom roku stigli na mjesto nesreće. Potom su vozilima hitne pomoći prevezeni u OB Virovitica, gdje su dvije žene podlegle povredama, piše Index.hr.

Teška saobraćajna nesreća, u kojoj su učestvovali vozilo hitne pomoći i automobil, dogodila se danas (ponedjeljak) poslijepodne na putu prema Suhopolju.

Index.hr nezvanično saznaje da su od težine zadobijenih povreda preminule medicinska sestra i pacijentkinja.

U vozilu se još nalazila doktorica koja je stabilno.  Vozač se bori za život, javlja ICV.hr.

Od stradale medicinske sestre na društvenim mrežama se opraštaju kolege.

"Danas je naš posao na kotačima naplatio danak u najgorem mogućem smislu”, napisali su na jednoj Facebook stranici. "Danas, na radnom mjestu, poginula je svima draga kolegica sestra u prometnoj nesreći. Obitelji iskrena sućut od radnih kolegica i kolega", stoji u objavi.

(Index.hr.)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.