Najnovija saznanja

Torcida planirala napad na Srbe kod Knina?

  • 29.08.2019. 08:13

Hrvatski mediji prenose najnovije detalje u slučaju napada na Srbe kod Knina koji su gledali utakmicu Crvene zvezde. 

Hrvatska policija privela je u srijedu pet osoba koje su učestvovale u napadu na goste koji su u lokalu u Uzdolju kod Knina 21. avgusta gledali fudbalsku utakmicu između Crvene zvezde i Jang Bojsa.

Šibensko-kninska policija traga za još desetak neidentifiovanih napadača na Srbe.

Šibenska policija navodi da je napad na Srbe u Hrvatskoj u Uzdolju bio unapred planiran, a osobe koje su uhapšene zbog sumnje da su ga počinile, pripadnici su navijačke grupe "Torcida". Jedan od njih u navijačkom je nasilju vrlo vjerojatno učestvovao prije samo mjesec dana, naveo je Index.hr.

"Kao dio navijačke grupe iz Splita okupili se u Splitu i s više vozila krenuli u Uzdolje, na osnovu prethodnog dogovora, zbog utakmice Crvene zvezde. Parkirali su u blizini ugostiteljskog objekta. Jedan je izašao iz automobila i otišao u izvidnicu. Kasnije su ušli u ugostiteljski objekt maskirani fantomkama i napali goste, dok su vozači ostali u automobilima", rekao je načelnik policijske uprave šibensko-kninske.

Hrvatski mediji juče su prenijeli i da je među hapšenima i jedan 22. godišnji mladić koji je napao sezonce na Braču, uzvikivajući "Ko je ovde Srbin, ko je ovde Srbin". Tada je, podsjetili su hrvatski mediji, prošao samo s opomenom uz obrazloženje da je bio u alkoholisanom stanju.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Voda u prahu (12+) (R)

    ''Napeta portugalsko-galicijska serija 'Voda u prahu' stiže u naš program i možemo samo reći - iz epizode u epizodu napetost će rasti do usijanja!

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.