U dosadašnjih deset mjeseci

Tri najtraženija zanimanja u Hrvatskoj

  • Izvor: Agencije
  • 16.11.2023. 14:39

Najtraženija zanimanja u dosadašnjih deset mjeseci ove godine bila su prodavač, čistačica i konobar.

Ta tri zanimanja čine 17 odsto u ukupnom broju traženih radnika.

Podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) takođe govore da se ove godine najviše radnika tražilo u prerađivačkoj industriji, u obrazovanju te u d‌jelatnostima zdravstvene zaštite i socijalne zaštite.

Potrebe za radnicima u ta četiri sektora čine 41 osto ukupnih potreba.

Najveća potražnja za radnicima očekivano se bilježi tamo gd‌je je najviše stanovnika – na području Grada Zagreba i Splitsko-dalmatinske županije.

"Na području jadranske obale tokom ljetne sezone najviše nedostaju zanimanja povezana s turizmom kao što su kuvari, konobari, barmeni, sobari, čistači, prodavači, slastičari, mesari, pekari itd. A tokom cijele godine na Jadranu nedostaju medicinske sestre, zdravstveno-laboratorijski tehničari i farmaceutski tehničari, što vrijedi i za kontinentalne dijelove zemlje", kažu u HZZ-u.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.