Split

U nesreći na Poljudu teško povrijeđena dva dječaka i vozač

  • Izvor: Indeks
  • 29.09.2022. 12:47

U nesreći na Poljudu u Splitu kada je automobil sinoć probio ogradu i pao pred stadion s visine od 11 metara teško su povrijeđena dvojica dječaka od 14 i 15 godina te 41-godišnjak, koji je u životnoj opasnosti kao i stariji maloljetnik, saznaju hrvatski mediji u KBC-u Split.

Načelnica Zavoda za intenzivnu pedijatriju s postintenzivnom njegom i KBC Split Branka Polić kazala je da je povrijeđeni 14-godišnjak premješten na Zavod za neurohirurgiju, dok petnaestogodišnjak ima teže povrede, još uvijek je životno ugrožen i liječi se u Zavodu za intenzivnu pedijatriju s postintenzivnom njegom. Dodala je i da imaju tzv. multiple traume.

Saobraćajna nezgoda dogodila se u srijedu oko 19.30 sati na Poljudu kada je automobil pao sa šetnice oko stadiona s visine od 11 metara tačno ispred ulaza u službene prostorije HNK Hajduk. Troje povrijeđenih iz automobila koji je pao na krov izvlačilo je devet vatrogasaca, a uz njih su bili i djelatnici Hitne medicinske pomoći te policija.

Na terenu je bila i zamjenica opštinskog državnog tužilaštva koja je rukovodila uviđajem. Policija je objavila poziv očevicima da se jave ako imaju bilo kakvu informaciju u vezi te nesreće. Nezvanično se saznaje kako je policija utvrdila identitet 41-godišnjaka za kojega se pretpostavlja da je, pod uticajem opijata, bio za volanom Opel Astre. Pokušavaju utvrditi i što su dvojica dječaka radili s njim u vozilu.


Tagovi: