Hrvatska

Vandal snimljen kako lomi saobraćajni znak - VIDЕO

  • Izvor: Agencije
  • 21.10.2023. 18:41

Građani su zgroženi bezobzirnim vandalskim činom uništavanja saobraćajnih znakova u samom centru Čakovca.

Svjedok incidenta poslao je redakciji "eMeđimurje" foto i video materijale mladića "u akciji", nadajući se da će time pomoći bržem hapšenju.

Na snimku se vidi jedan koji nastoji svim snagama uništiti saobraćajni znak, dok je drugi na odlasku te nema saznanja je li i on učestvovao u uništavanju imovine.

"Еvo vam frajera koji misle da su face pa uništavaju znakove, a ko zna što još rade po gradu", rekao je čitalac koji nije krio svoje nezadovoljstvo ovim vandalskim činom.


Sarajlija opisao život u Švajcarskoj: Kolike su kamate, kako se plaća struja

Sarajlija opisao život u Švajcarskoj: Kolike su kamate, kako se plaća struja

Pitanje koje se nameće jeste šta može podstaknuti mlade ljude na ovakve postupke. 

Sociolozi ističu da uzroci vandalizma među mladima mogu biti raznoliki, uključujući nedostatak adekvatnih aktivnosti i hobija, osjećaj nepravde ili frustracije te nedostatak odgovarajuće roditeljske pažnje i nadzora.

Ovaj incident poziva na pojačanu svijest o važnosti edukacije mladih o posljedicama njihovih postupaka te potrebi jačeg angažmana zajednice, škola i porodice u prevenciji vandalizma među mladima, piše "eMeđimurje".

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.