Nasmijali javnost

Veliki gaf HRT-a: Ministra spoljnih poslova potpisali kao Džejms Bonda

  • Izvor: Avaz
  • 05.01.2022. 10:45

HRT je u svom Dnevniku 2 sinoć napravio grešku koja je nasmijala javnost, a iz te TV kuće su svim gledateljima uputili izvinjenje.

Naime, tokom dnevnika je prikazan razgovor s ministrom spoljnih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, a u potpisu nije stajalo njegovo ime, već "Danijel Krejg, Džejms Bond".

Gledaoci su odmah primijetili, pa su brže bolje napravili fotografiju s krivim potpisom i počeli je dijeliti po društvenim mrežama. HRT je odmah izdao saopštenje, rekavši da je došlo do nenamjerne tehničke greške, da bi u dopisu ministru napisali pogrešno ime - umjesto Gordan napisali su Goran.

- Hrvatska radiotelevizija (HRT) se izvinjava gledaocima zbog tehničke greške u večerašnjem prilogu u centralnom HTV-ovu Dnevniku 2 pod izjavom ministra Gorana Grlića Radmana. Riječ je o tehničkoj grešci koja nije bila vidljiva u sistemu u kojem se pišu novinarski tekstovi. U tom sistemu bilo je napisano tačno ime sagovornika - međutim, zbog tehničke greške došlo je do situacije zbog koje se izvinjavamo javnosti - saopštili su s HRT-a.