Osijek

Vučica pobjega iz zoološkog vrta

  • 14.12.2019. 21:29

Ženka vuka pobjegla je iz zoološkog vrta u Osijeku. Mlada vučica pobjegla je juče poslije podne, ali nije poznato kako se izvukla, jer je, kako navode u zoološkom vrtu, sve bilo zatvoreno.

Rukovodilac zoološkog vrta Denis Vedlin rekao je da je vučica stara godinu i po dana, da nije opasna po ljude i da ne treba paničiti.

"Da bi vukovi krenuli da nekoga napadnu, moraju biti u čoporu, a ona će bježati od ljudi. Teško da će se kretati po danu, jer je vuk noćna životinja. Došla je prije dva dana i od samog preseljenja bila je plaha i uplašena", ispričao je Vedlin.

On je dodao da su o bijegu vuka upoznati policija i Županijski centar 112, prenose hrvatski mediji.

U osječko-baranjskoj policiji smatraju da nema razloga za zabrinutost, jer se mlada vučica plaši ljudi.

Pretpostavlja se da je vučica pobjegla u šumu prema Baranji, a rukovodstvo zoološkog vrta apeluje da im građani jave ako je vide.

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

    ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.