Poslanik Demokratskog fronta

Vučurović: Podrška izjavi Kovačevića o Srebrenici

  • Izvor: SRNA
  • 08.09.2021. 22:48

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović poručio je da su se prevarili svi koji su mislili da će rezolucijom o Srebrenici i orkestriranim suđenjima ućutkati DF i srpski narod da govori istinu.

"Razobličavaćemo na svakom mjestu laži i pokušaje da bude satanizovan naš narod i njegova borba, kako je to krenulo u cijelom regionu. Preveliki smo mi narod da bismo se povijali pred našim protivnicima", poručio je Vučurović pružajući podršku, u ime svih poslanika i funkcionera DF-a, izjavi predsjednika opštine Nikšić Marka Kovačevića o Srebrenici.

On je istakao da podgoričko Više državno tužilaštvo, koje je podnijelo optužni prijedlog protiv Kovačevića zbog krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, progoni Kovačevića.

Vučurović je napomenuo da "kriminalna hobotnica Mila Đukanovića", koja je još prisutna u tužilaštvu, misli da može ponovo da progoni Srbe, te ukazao na da je hitno potrebna reforma sudstva i tužilaštva, kao i procesuiranje onih koji progone ljude zbog izgovorene riječi.

"Svi naši poslanici i funkcioneri podržavaju ono što je Marko Kovačević saopštio i svi mi stojimo iza njega", poručio je Vučurović.

Kovačević je ranije saslušan u svojstvu osumnjičenog u tom tužilaštvu zbog izjave da se u Srebrenici nije dogodio genocid.