Vijest o nabavci raketnog sistema

Vulin demantovao navode da Srbija nabavlja "S-300"

  • 05.07.2018. 08:33

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin demantovao je informaciju objavljenu u medijima da je Srbija poslala Rusiji zahtjev za isporuku raketnog sistema "S-300".

Povodom teksta "Srbija poslala Rusiji zvaničan zahtev za isporuku `S 300`", koji je objavio portal "Sputnjik Srbija", Vulin je istakao da Srbija ima odličnu saradnju sa Ruskom Federacijom, ali vijest o nabavci raketnog sistema ne odgovara činjenicama, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije. 

"Sputnjik" je juče prenio vijest ruske agencije Tas, koja je, pozivajući se na neimenovani vojno-diplomatski izvor, objavila da je Rusija dobila zvanični zahtjev Srbije da joj 2021. godine isporuči raketni sistem "S-300 PMU-2". 

"Od Srbije je stigao zvanični zahtjev za isporuku pukovskog kompleksa `S-300 PMU-2` u čiji sastav ulaze komandni centar i dva diviziona. Trenutno se zahtjev nalazi na razmatranju kompetentnih organizacija vojno-industrijskog kompleksa Rusije", rekao je taj izvor. 

Iz Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije, kao i koncerna "Almaz Antej" nisu željeli da komentarišu te informacije.