Bjelica: Srpska na prvom mjestu

Tribina u Istočnom Sarajevu

  • 15.11.2019. 21:19

Oko 250 predstavnika društvenog, poslovnog i političkog života grada Istočno Sarajevo učestvovalo je na sinoćnjoj tribini. Među njima i Milovan Bjelica, SDS-ov načelnik Sokoca koji kaže da se odazvao pozivu Milorada Dodika jer je htio da razgovara o aktuelnoj političkoj, bezbjednosnoj i privrednoj situaciji u Republici Srpskoj ali i projektima opštine Sokolac u interesu građana koje predstavlja."

"Mene je najviše interesovalo da vidimo, jer se dosta priča u autoputu Beograg - Sarajevo. I o trasi koja ide od Beograda, Požege do Gornjeg Vardišta, pa sve do Višegrada i Sarajeva", izjavio je Milovan Bjelica, načelnik opštine Sokolac.

Komentarišući saopštenje SDS-a da se neće odazvati pozivu srpskog člana Predsjedništva BiH koje je kasnije uklonjeno sa veb-sajta te stranke, Bjelica je rekao da o tome nije razmišljao ali jeste o interesu građana svoje opštine zbog kojih je i došao. Kaže da je od Dodika dobio obećanje da će podržati niz projekata na području opštine Sokolac, vrijednih nekoliko desetina miliona KM, što je najbitnije za tu lokalnu zajednicu i njene građane. Srpski član Predsjedništva kaže da je htio da okupi predstavnike političkog i privrednog života Istočnog Sarajeva kako bi ih upoznao sa politikama Republike Srpske ali i čuje njihovo mišljenje. Mnogo se uradilo a i radiće se, kaže Dodik.   

"Prije nekoliko godina kada sam ovdje dolazio redovno su mi postavljali zahtjeve kao što je bolnica, put prema Jahorini, sportska dvorana na Palama i stvari koje smo definitivno završili. Sada je vrijeme za neki novi korak, za neki novi kvalitet i ja pokušavam da prepoznam šta bi to bilo", kazao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Za načelnika opštine Istočno Novo Sarejevo, tri ključne poruke su poslate sa tribine.

"Pod broj jedan jedinstvo kada je Republika Srpska u pitanju i nastupi prema i iz Srpske. Pod broj dva nastavak podrške i to je sigurno gospodin Milorad Dodik iskazao kroz svoj govor i prijedloge šta je potrebno uraditi na ovom području, i kao treće, jesu strateški pravci", smatra Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Ne bi trebalo da bude podjela na načelnike iz ove ili one stranke, treba svi zajedno da radimo na razvoju i prosperitetu, poruka je sa tribine. ''Posljednih godina niko ne pominje priču istok-zapad ili sjever-jug. Uspjeli smo da ravnomjernim pristupom svim dijelovima RS stanemo u kraj takvim pričama'', poruka je srpskog člana Predsjedništva BiH sa tribine iz Istočnog Novog Sarajeva.

Tagovi: