Saopštenje

"Čast otadžbine": Zapadne sile žele da otmu vojnu imovinu

  • 17.07.2018. 14:24

Udruženje "Čast otadžbine" saopštilo je danas da zapadne sile žele da srpskom narodu otmu imovinu i odmaknu ga od pravoslavlja u okviru realizacije svojih interesa - da sve države Evrope uvuku u NATO, prije konačnog udara na Rusku Federaciju i Evroazijski savez.

"Zapadne sile žele da nas odmaknu od grunta, pravoslavlja, jer po njima mi nemamo pravo na zemlju, a pravoslavlje je po njima samo od sebe maligno. Valjda ih plaše najnovije ankete o aktuelnim izborima i sigurna pobjeda Milorada Dodika i SNSD-a", smatra "Čast otadžbine".

Iz Udruženja navode da su, prema izvornom Dejtonu, sve nekretnine na teritoriji jednog od entiteta knjižno vlasništvo tog entiteta.

Međutim, protivzakonito i suprotno izvornom Dejtonu, vojni objekti sa teritorije Republike Srpske knjiže se u katastar državne zajednice BiH.

"/Ratni komandant tzv. Armije BiH u Srebrenici/ Naser Orić kaže da će se sljedeći rat desiti mnogo brže nego što možemo da zamislimo ili da očekujemo. U prilog ovome ide i paradiranje predsjednika SDA Bakira Izetbegovića sa proizvodima namjenske industrije državne zajednice BiH, isključivo namijenjenih izvozu, koje se lageruju na području Federacije BiH, `zlu ne trebalo`", dodaje se u saopštenju.

Iz Udruženja navode da se pritom ignoriše "povratak više od tri stotine sirijskih koljača i glavosječa, formiranje paravojnih formacija i njihov dril na vojnim i paravojnim poligonima, uz redovne vježbe i bojeva gađanja, a u sadejstvu sa dijelom vojske državne zajednice BiH koja je odana Bakiru i ratnoj SDA strukturi".

Prema ocjeni "Časti otadžbine", u toj su funkciji i prijetnje novim ratom "zlikovca Orića".

Sve ovo potvrđuje da će Izetbegović, uz blagoslov svojih NATO mentora, "pokušati vojnički `urazumiti` i `demokratski` dovršiti ulazak Republike Srpske u omraženu NATO alijansu, a nužan preduslov je da Srbi pristanu i prihvate unitarnu BiH", navode iz "Časti otadžbine".

Iz Udruženja ističu da ih ne plaše Orićevi i Dudakovićevi komandantski kapaciteti i podsjećaju, da su oni nenadmašni samo "u nekažnjenom masakriranju žena, djece, bespomoćnih staraca i bjesomučnom paljenju njihovih vjekovnih ognjišta".

"Ti zločini nikada neće zastarjeti, niti se izbrisati iz kolektivnog sjećanja srpskog naroda, bez obzira što to kvazi Sud BiH pokušava", ističu iz "časti otadžbine".