Narodna skupština RS

Čavić: Uređivanje oblasti socijalnog stanovanja pitanje od javnog interesa

  • 30.01.2019. 13:49

 Šef Kluba poslanika NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Čavić ocijenio je danas da je uređivanje oblasti socijalnog stanovanja u Srpskoj pitanje od javnog interesa.

Čavić je tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o Nacrtu zakona o socijalnom stanovanju Republike Srpske, naglasio da je dobro što se akt koji reguliše ovu oblast usvaja u redovnoj proceduri, jer je potreban cjelovit i ozbiljan pristup u kome treba utvrditi registar stanova koje ovaj zakon definiše, ali i ko i kako vodi taj registar. 

Poslanik SNSD-a Dušica Šolaja rekla je da je već planirano da se o nacrtu tog zakona provede šezdesetodnevna javna rasprava, s obzirom da je vrlo važno da u tom procesu učestvuju svi akteri koji rade na zakonu, ali i potencijalni korisnici stanova. 

"Cilj je da ovaj zakon bude što kvalitetniji i provodiv u praksi", rekla je Šolaja i dodala da je bitno imati sistematizovane podatke i definisati ko vodi evidenciju stambenih jedinica da ne bi dolazilo do zloupotreba. 

Poslanik DNS-a Duško Ivić rekao je da je važno što i borci, u okviru ovog zakona, mogu da konkurišu za korištenje stambenih jedinica jer mnogi nakon rata nisu riješili stambeno pitanje usljed nedostatka adekvatnih primanja. 

On je rekao da stambene jedinice treba dodjeljivati na korišćenje onima koji su na privremenom ili stalnom boravku, odnosno imaju prebivalište u Republici Srpskoj.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.