Radovan Višković

Cijena struje u Srpskoj će i u narednom periodu ostati najniža u okruženju

  • 26.09.2019. 18:47

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je cijena struje u Srpskoj najniža u odnosu na Federaciju BiH i zemlje u okruženju i da će tako ostati i u narednom periodu.

Višković je novinarima u Trebinju rekao da za 86 odsto domaćinstava u Srpskoj struja neće poskupjeti u mandatu ove vlade, a da će za preostalih 14 odsto poskupjeti kada se za to steknu uslovi.

"Za ovih 14 odsto koji troše od 1.000 i više kilovata mjesečno, kada se uradi softverski sistem u `Elektroprivredi` i ona bude spremna, uvešćemo novu tarifu onako kako je to uradila Srbija", naveo je Višković i dodao da ne može reći kada će to biti učinjeno, ali da se na tome radi.

Govoreći o nabavci novog aviona, Višković je naglasio da to smatra ekonomski opravdanim i dodao da je predložio svojim pravnim savjetnicima da razmotre mogućnost čak i tužbe prema određenim medijima i novinarima zbog informacije u kojoj navode da avion "cesna" nije prizemljen i da predsjednik Vlade laže.

Višković je poručio da je odgovoran čovjek, da nema potrebu da laže, da govori istinu i da se to može provjeriti, te podsjetio da je ranije izjavio da je taj avion bio prizemljen više od dva mjeseca, dakle u prošlom vremenu. 

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.