Pitanja koja nemaju saglasnost

Čubrilović: Ne treba se trošiti energija na pitanja kao što je članstvo u NATO-u

  • 16.02.2019. 15:07

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da se u BiH ne smije trošiti energija na pitanja za koja nema saglasnosti kao što je članstvo u NATO-u, nego se treba fokusirati na ono što je moguće dogovoriti.

"U BiH se različito gleda na pitanje članstva u NATO-u. U ovom trenutku od ovog pitanja ima mnogo važnijih stvari na koje trebamo biti fokusirani, a tu prije svega mislim na konstituisanje vlasti na nivou BiH", rekao je Čubrilović novinarima. 

Govoreći o formiranju vlasti u Federaciji BiH /FBiH/, Čubrilović je ocijenio da činjenica da još nije formirana utiče na ukupne odnose u BiH. 

"Neusaglašeni odnosi u FBiH se održavaju na rad institucija, jer nije stvorena mogućnost za formiranje Savjeta ministara. To se održava i na međunarodnu saradnju BiH, što ostavlja posljedice u mnogim oblastima", kaže Čubrilović. 

Odgovarajući na pitanje da li je Narodna skupština Republike Srpske bila uključena u kontrolu trošenja sredstava sa eskro računa, Čubrilović je rekao da najviša zakonodavna institucija usvaja budžet i ekonomsku politiku, a sve izvan ovoga nije u njenoj nadležnosti.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program: Instagram, život pod filterom

    ''Dokumentarni program: Instagram, život pod filterom

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.