Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Početak procesa koji nije trebalo ni da bude blokiran

  • 14.07.2020. 15:18

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da današnja imenovanja na pozicije u institucijama BiH predstavljaju početak procesa koji nije ni trebalo da bude blokiran u prethodne dvije godine i poručila da je sada neophodno na dnevni red vratiti sistem koordinacije.

"Imenovanja su trebala davno da se završe, ali i ovo danas predstavlja pozitivan znak. Smatram da treba da budu nastavena i imenovanja, ali i dalji koraci u vezi sa izvršenjem određenih obaveza koje moramo zajedno uraditi", rekla je Cvijanović novinarima u Stanarima.

Ona je napomenula da su prethodne dvije godine izgubljene prvo dugim čekanjem formiranja vlasti, a nakon toga velikim zakulisnim, ali i onim otvorenim političkim igrama i igricama koje su bile na sceni.

Prema njenim riječima, sada je neophodno na dnevni red vratiti sistem koordinacije.

"Neophodno je da se taj sistem primjenjuje kada je u pitanju koordinisano djelovanje različitih nivoa vlasti u okviru BiH. Od Savjeta ministara, ali i od entitetskih vlada očekujem da ponovo počnu da se ponašaju u skladu sa onim mehanizmom koordinacije koji je bio na stolu ranije i kojeg smo se pridržavali", poručila je Cvijanović.

Savjet ministara BiH imenovao je danas za direktora Agencije za istrage i zaštitu Darka Ćuluma, Regulatorne agencije za komunikacije Draška Milinovića, Službenog lista BiH Dragana Prusinu i Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadra Marka Vujevića.

(Foto:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Voda u prahu (R) (12+)

    Napeta portugalsko-galicijska serija 'Voda u prahu' stiže u naš program i možemo samo reći - iz epizode u epizodu napetost će rasti do usijanja!

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.