Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Pravosuđe na nivou BiH u funkciji bošnjačke ratne politike

  • 30.11.2018. 14:50

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je "oslobađajuća presuda Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću još jedna potvrda da je pravosuđe na nivou BiH u funkciji bošnjačke ratne politike".

"S obzirom na dosadašnju praksu Suda BiH, ovakva presuda je bila očekivana i samo je potvrdila naše sumnje u pristrasnost ovog takozvanog "pravosuđa"", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je istakla da će ovakva odluka produbiti nepovjerenje i negativno uticati na ionako krhke odnose u BiH. 

"Ovakvom odlukom su, praktično, amnestirani svi monstruozni zločini nad srpskim stanovništvom u Podrinju. Ako je ovo pravda namijenjena srpskom narodu u BiH, onda ne treba da nas čudi to što Srbi svakim danom sve manje vjeruju u zajedničku budućnost u BiH", istakla je predsjednik Srpske. 

Apelaciono vijeće Suda BiH oslobodilo je danas ratnog komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića optužbi za ratne zločine nad Srbima u Srebrenici 1992. godine.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.