Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Zahvalnost Branabićevoj i Vučiću na podršci

  • 13.11.2020. 14:20

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanovićeva istakla je danas na otvaranju Doma kulture u Novoj Topoli da ovaj objekat predstavlja zajednički napor institucija Srpske i Srbije, Gradiške i svih koji su na njemu predano radili.

 Svjesni smo da imamo još mnogo izazova, ali ovo je veliki dan, koji treba upisati u istoriju Nove Topole - poručila je Cvijanović.

Zahvalila se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Brnabić na saradnji i odnosima Srpske i Srbije koji nikada nisu bili bolji.

Ona je navela da je mnogo napora uloženo na razvoju Republike Srpske, da bude bolja i ljepša, ali da je tako dobro znati da Republika Srpska ima Srbiju iza sebe.

- Tako je dobro znati da imamo oslonac, podršku i to nam daje dodatni podsticaj za sve ono što smo naumili i što radimo. Tu su veliki strateški projeti, hoćemo da budemo vezani komunikacijski na svaki mogući način sa Srbijom, stoga priča o auto-putu, zato smo tako borili za most Bratuljub u Bratuncu, aerodrom u Trebinju koji ćemo imati - rekla je Cvijanovićeva.

Dodala dje a ono što je građanima Republike Srpske jako važno jeste upravo to da u svakoj zajednici ima neki projekat, koji je Republika Srbija finansirala.

- Na svemu tome smo jako zahvalni, ali smo posebno zahvalni na jedinstvu koje imamo, na dobrom razumijevanju. Mi funkcionišemo kao tim, nastavljamo da radimo timski, jer znamo da je u tome naša zajednička snaga - naglasila je Cvijanovićeva.

Republika Srpska, kaže Cvijanovićeva, ima ambiciozne planove za razvoj i sve ono što hoće, želi i može da postane u budućnosti.

- Želimo da se oslonimo i na Srbiju u ispunjavanju tih naših ciljeva. I u narednim godinama, bez obzira na izazove, nećemo skrenuti sa ovog puta. Znamo šta treba da bude Republika Srpska i sigurni smo da će ona biti očuvana i jaka, mjesto za sve nas i svu našu djecu - istakla je Cvijanovićeva.

Svečanosti otvaranja Doma kulture prisustvovali su i predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, kao i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.