Bombardovanje Republike Srpske

Demografske, ekološke i ekonomske posljedice: Ne zaboraviti zločine NATO-a

  • 25.03.2019. 19:17

Srpski narod ne smije da zaboravi zločine koje je NATO počinio tokom bombardovanja Republike Srpske i Srbije zbog katastrofalnih demografskih, ekonomskih i ekoloških posljedica. I dvadedset godina nakon tog varvarskog čina, moramo biti još glasniji u njegovoj osudi, kažu u Udruženuju službi bezbjednosti Republike Srpske. 

"Mi nemamo iluziju da postoji međunarodna pravda. Treba svakako prikupljati činjenice, boriti se za istinu, za istinu o ovima ratovima na ovim prostorima je odavno raspisana potjernica. Naravno nema tih službi i tih agencija koje će tu istinu da otkriju ako mi sami nećemo da uradimo svoj dio posla", kaže Neđo Vlaški, predsjednik Udruženja službi bezbjednosti Republike Srpske.

O svemu se govorilo na forumu "Posljedice NATO agresije, 20 godina kasnije", koji je održan u Banjaluci. Najmanje što možemo da se uradi je prikupljanje činjenica o NATO bombrdovanju, njihova stručna obrada i slanje na  odgovarajuće međunarodne adrese kako bi krivci odgovarali, poručeno je na forumu.

Stiže i poruka da NATO nije svjetski policajac, nego geopolitički razbojnik koji je silom srušio bivšu Jugoslaviju.

"Najvažnije su uradili politički lideri, predsjednik Dodik i predsjednik Vučić, izgrađujući taj kritički stav o djelovanju NATO-a i jasno poručujući da ne želimo biti dio NATO-a. Prepoznavati njihove političke akcije, njihovo djelovanje, prepozanti   agresiju koja još uvijek traje prljavim Soroševim novcem, plaćenicima, klevetanjem Srba, satanizacijom srpskog naroda i otimanjem Kosova", kaže Dževad Galijašević, stručnjak za bezbjednost.

Najvažnije je da ne budemo ucijenjeni kao društvo i da jasno pokažemo da ne možemo na silu biti dio koncepta koji je svojim djelovanjem protiv nas, kaže Galijašević. NATO-u mora biti jasno da nije naš prijatelj i da ga ne doživljavamo tako, istakli su učesnici foruma. 

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.