Predsjednik Socijalističke partije

Đokić: Instituciju visokog predstavnika treba ugasiti

  • 27.12.2020. 15:59

Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić smatra da institucija visokog predstavnika u BiH treba da konačno bude ugašena, jer je nepotrebna i prevaziđena.

Đokić je istakao da oni, najviše Bošnjaci, koji podržavaju instituciju visokog predstavnika griješe prema sebi, svojim strankama i narodu kojem pripadaju.

"Nametanje bilo kakvog stava i mišljenja je apsolutno neprihvatljivo, a očito je da visoki predstavnik želi da nametne neko zakonsko rješenje u BiH", rekao je Đokić novinarima, komentarišući najavu visokog predstavnika Valentina Incka da je pripremio prijedlog zakona kojim bi se u BiH zabranilo negiranje genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Đokić je poručio da predstavlja politički apsurd da visoki predstavnik poslije 25 godina od potpisivanja Dejtonskog sporzuma pokreće inicijative i nameće zakone.

On smatra da je uloga visokog predstavnika odumrla u BiH i da ta pozicija konačno treba da se ugasi.

Prema njegovim riječima, u BiH treba osnažiti domaće institucije, kao i ideju da svi žele živjeti u saradnji, miru i stabilnosti, koji su osnova za kvalitetniji život.

"Već 25 godina živimo u miru, bez incidenata i sukoba, bez dramatičnih situacija i to je sasvim dovoljno da se zaključi uloga i visokog predstavnika i OHR-a, jer narodi koji ovdje žive su shvatili da je rat završen", izjavio je Đokić.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program