Aleksandar Glavaš za ATV

DNS očekuje najbolji rezultat do sada

  • 26.08.2018. 21:12

Aleksandar Glavaš, predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo i nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici 8, očekuje dobre rezultate na predstojećim izborima.

Glavaš je, gostujući u emisiji "Jedan na jedan" Alternativne televizije naglasio da je realno da DNS osvoji 100 hiljada glasova na Opštim izborima i ostvari najbolji rezultat do sada na jednim izborima.

"Kada se uzme u obzir priliv novih članova i rast DNS-a u svim izbornim jedinicama, to je realno očekivati. DNS na Sarajevsko-romanijskoj regiji stoji bolje nego ikad. Mi smo na lokalnim izborima ostvarili rast od 350 odsto u odnosu na Opšte izbore 2014. godine. Očekujemo siguran mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i jedan direktan mandat u Parlamentarnoj skupštini BiH. Mislim da će naš sugrađanin, Nenad Nešić, opravdano da bude parlamentarac na nivou BiH. Smatram da je izuzetno bitno da član parlamenta BiH bude sa Sarajevsko-romanijske regije", naglasio je Aleksandar Glavaš.  

Glavaš je istakao da DNS poštuje koalicioni dogovor i da će članstvo te partije na Opštim izborima podržati kandidate SNSD-a Milorada Dodika i Željku Cvijanović, za člana Predsjedništva BiH odnosno predsjednika Republike Srpkse.

"Mi nismo uvijek istomišljenici i ima pitanja po kojima se razilazimo, ali koalicija SNSD-a, DNS-a i SP-a je najdugovječnija na prostoru BiH i mislim da dosadašnje djelovanje koalicije je bilo korektno i smatram da predsjednik Milorad Dodik treba da bude član Predsjedništva BiH. Mislim da će on na najadekvatniji način i ubjedljivo sa najjačim stavom iz Republike Srpkse da brani interese Srpske u Sarajevu što je izuzetno teška pozicija. Željka Cvijanović se dokazala u prethodnom periodu u kojem je bila premijer da je dostojan funkcije predsjednika Republike Srpske", istakao je Glavaš.

Aleksandar Glavaš je jedan od najmlađih predsjednika neke skupštne, ne samo u Republici Srpskoj nego i u BiH. On ističe da je ponosan na svoj dosadašnji politički angažman i naglašava da je opština Istočno Novo Sarajevo jedina u Republici Srpskoj koja ima pozitivan prirodni priraštaj, a da je tome mnogo pomogla i natalitetna politika koju sprovodi opština Istočno Novo Sarajevo, ali i Grad Istočno Sarajevo.
 

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.