Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Naredne godine predstavništvo Srpske u Sloveniji

  • 04.12.2019. 17:44

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će Republika Srpska naredne godine otvoriti predstavništvo Republike Srpske u Sloveniji.

Dodik se večeras u Ljubljani sastao sa predstavnicima Srba u Sloveniji i tom prilikom naglasio da je veoma važno da se organizuju srpska udruženja gdje god živi srpska dijaspora.

"Veoma je značajno da se osnivaju udruženja Srba, kao što je ovo u Ljubljani. Zadovoljstvo je vidjeti srpsku zajednicu da radi na očuvanju srpskog identiteta, srpskog jezika, pisma. Bez obzira gdje živite, nikada ne treba zaboraviti svoje porijeklo i svoje korjene", naglasio je Dodik.

On je rekao da treba graditi i hramove, jer je crkva jedan od najznačajnijih elemenata srpskog nacionalnog identiteta i ima veoma važnu ulogu u životu Srba.

"Treba da se okupljamo u crkvama, da obilježavamo svoje praznike i očuvamo svoj identitet. Crkva je uvijek uz nas i mi moramo biti uz crkvu", istakao je Dodik, dodavši da nikada ne treba zaboraviti svoje duhovne, kulturne i nacionalne vrijednosti.

Predstavnici Srba u Sloveniji rekli su da su zadovoljni svojim položajem u Sloveniji te da, između ostalog, rade na uvođenju srpskog jezika kao dopunske nastave u osnovnim školama.

Oni su zahvalili srpskom članu Predsjedništva BiH na posjeti i izrazili zadovoljstvo najavom da će sljedeće godine biti otvoreno predstavništvo Srpske u Ljubljani.

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.