Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Nastavak podrške razvoju Čelinca

  • 06.11.2020. 18:42

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je danas u Čelincu ozvaničio početak uređenja nove dionice korita rijeke Vrbanje i nastavak izgradnje gradskog šetališta, istakao je da se nastavljaju ulaganja u ovu opštinu i dalji rad na velikim projektima.

Dodik je izrazio zadovoljstvo zbog savremenog izgleda koji ova lokalna zajednica ima, ali i što je uređenjem korita rijeke Vrbanje riješen problem poplava.

"Bio sam u Čelincu 2014. godine u vrijeme poplava. Bilo je veoma depresivno i teško. Danas vidim da je ova opština poprimila nov izgled, uz izgradnju infrastrukture i rekonstrukciju svega što je bilo ugroženo poplavama", rekao je Dodik novinarima u Čelincu.

On je naglasio da će nova faza uređenja korita i izgradnje pješačkih staza dati novi značaj samom mjestu i svim mladim ljudima koji se orijentišu da žive u Čelincu.

"Nastavljamo da ulažemo u Čelinac, i dalje ćemo raditi na velikim projektima i napraviti sve što je potrebno", poručio je Dodik.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je Vlada Srpske u proteklih desetak godina uložila 210 miliona KM u projekte iz vodoprivrede, kao što je uređenje korita i izgradnja nasipa.

"Danas smo u Čelincu krenuli sa uređenjem dodatnih 250 metara uzvodno od mosta, čime ćemo da obezbijedimo i još neka naselja, kao što je Žitnjak, gdje će biti izgrađen i most koji će da olakša život njegovih stanovnika", naveo je Pašalić.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković zahvalio je srpskom članu Predsjedništva BiH i ministru poljoprivrede Srpske za posjetu, te podršku koja je posljednjih godina za ovu lokalnu zajednicu bila obimna i velikodušna.

"Uz dosadašnje kapitalne projekte vrijedne oko četiri miliona KM, nastavljamo uređenje korita Vrbanje uzvodno, te da zatvorimo ovaj prsten koji će poslužiti da bude jedno od najljepših šetališta u Republici Srpskoj", rekao je Zeljković.

On je dodao da je sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

"Tokom ove godine, bez obzira na to što je riječ o teškoj godini, kako za republički, tako i za opštinski budžet, radimo na realizaciji još nekoliko projekata, kao što je uređenje rijeke Jošavke i završena je ta investicija, vrijedna oko 130.000 KM", rekao je Zeljković.

On je naveo da je ostalo da bude završeno još nekoliko projekata iz putne i vodovodne infrastrukture, s ciljem da se podjednako radi u svim dijelovima opštine.

Srpski član Predsjedništva BiH posjetio je i čelinačko preduzeće "Madra", koje uspješno posluje i koje je ovogodišnji dobitnik najvišeg opštinskog priznanja.