Dva "Despota" stigla u MUP RS

  • 02.08.2019. 15:54

Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su isporučena dva oklopna multifunkcionalna vozila "Despot" u Centru za obuku u Zalužanima, koja ulaze u redovnu upotrebu policije, u Centru za obuku u Zalužanima.

Primopredaja je izvršena između ministra unutrašnjih poslova Srpske Dragana Lukača i predstavnika kompanije Tehnički remont Bratunac.

"Despot" sa svojim pogonom na sva četiri točka pripada kategoriji savremenih oklopnih vozila namijenjenih za djelovanje policije i oružanih snaga. 

"MUP, naročito Specijalna antiteroristička jedinica, na ovaj način dobija jedan novi potencijal, jednu novu snagu, spremna da sa ovim vozilima interveniše u svim situacijama koje stoje pred njima - po pitanju borbe protiv terorizma, protiv organizovanih grupa, ali i za pomoć našem stanovništvu, u slučaju elementarnih nepogoda, poplava, požara, medicinske evakuacije i slično", izjavio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Danas, kada mi zvanično predajemo ova dva borbena vozila, ovo je zadnja faza njihove proizvodnje. Izuzento smo ponosni, nama je ovo samo vjetar u leđa i dokaz da Vlada RS i MUP prepoznaju kvalitet i našu želju da zajedno sa svima radimo, budemo bolji, i da uskoro izađemo sa još boljim proizvodima", rekao je Slavenko Ristić, generalni direktor "Tehničkog remonta Bratunac".

Vlada RS uložila je oko milion maraka u razvoj ovog vozila."

Lukač je istakao da je danas potpisan ugovor za još osam vozila, te izrazio nadu da će jedan broj vozila do kraja godine biti u njihovoj specijalnoj antiterorističkoj jedinici.

Osnovni koncept vozila bazira se na višenamjenskoj šasiji sačinjenoj od savremenih sklopova pogona i prenosa snage, te nezavisnom sistemu oslanjanja koji omogućava visok stepen pokretljivosti u svim terenskim i vremenskim uslovima. 

Vozilo se može koristiti za patrolne i izviđačke misije, kao komandno vozilo, za prevoz i podršku jedinica za specijalne operacije, protivterorističku borbu, protivoklopnu borbu, kontrolu granica i teritorije, za osmatranje, kao sanitetsko vozilo i drugo. 

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Agrar (R)

    ''Еmisija: Agrar (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.