Vladajuća kolalicija u Srpskoj postigla dogovor

Evo kome će pripasti direktorske fotelje

  • 22.04.2019. 19:32

Nakon što su neke direktorske fotelje u javnim preduzećima i institucijama u Republici Srpskoj već podijeljene, uveliko se spekuliše i o raspodjeli ostalih. 

Prema procentima učešća u vlasti koji su dogovoreni na sastanku lidera vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, SNSD-u bi trebalo da pripadne 47, DNS-u i Socijalistima po 9, Demosu 7, Ujedinoj Srpskoj 4 i NDP-u 3 direktorske pozicije. 

Kako ATV nezvanično saznaje, taj broj bi mogao da bude veći jer je u igri još 20 preduzeća koja do sada nisu bila u raspodjeli. Nezvanično, još po dvije fotelje mogle bi pripsati Ujedinjenoj Srpskoj, DNS u i Demosu, dok bi ostalim mogao da rukovodi SNSD. 

Kadar te partije, kako saznaje ATV, trebalo bi da ostane na čelu Poreske i Geodetske uprave, Fonda PIO, Agencije za bankarstvo, Zavoda za zapošljavanje i Fonda zdravstvenog osiguranja. SNSD bi trebalo da ostane i na rukovodećim pozicijama u svim opštim bolnicama osim u Prijedoru gdje bi mjesto trebalo da zadrži DNS. 

Stranka Marka Pavića će, kako ATV nezvanično saznaje, zadržati i Puteve Republike Srpske, Željeznice, Turističku organizaciju RS, Republički sekretarijat za zakonodavstvo, Zavod za obrazovanje odraslih i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida. Lider stranke poručuje da još ništa nije konačno i da su pregovori u toku. 

"Generalni sekretari stranaka će početi od danas da prave dogovore o raspodjeli. Prema tome sve ovo što se objavljuje, to su neke pripreme, niti je konačno potpisano niti dogvoreno", kaže Marko Pavić, lider DNS-a.

Kadrovi Demosa rukovodiće Agencijom za bezbjednost saobraćaja, Republičkom upravom za igre na sreću, RITE "Ugljevik", "Autoputevima", Zavodom za medicinu rada i sporta, Republičkim deviznim inspektoratom i Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, potvrđeno je ATV-u u toj stranci. 

Raspodjelom su zadovoljni u Ujedinjenoj Srpskoj koja će imati direktore u "Poštama Srpske", Insitutu za javno zdravstvo", Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva i Zavodu za geološka istraživanja. 

"Radi se o 7, 14 odsto. I sad je na redu na nas da implementacija bude preko najkvalitetnijih kadrova da ne bude da učestvujemo u nekoj podjeli plijena nego o podjeli funkcija koje možemo da oplemenimo i da vodimo još bolje nego što su bile ranije", kaže Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Socijalisti bi trebalo da zadrže svih devet direktorskih fotelja među kojima su one u "Šumama Republike Srpske", Republičkom inspektoratu, Fondu za zaštitu životne sredine i APIF-u. NDP bi, pored Elektokrajine, trebalo da dobije i Republičku direkciju za promet naoružanja i vojne opreme.

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program