Ministar trgovine i turizma RS

Gašić: Vlada Srpske ograničila maržu za robe široke potrošnje

  • 02.04.2020. 11:49

Ministar trgovine i turizma, Suzana Gašić, rekla je da je Vlada danas ograničila maržu za robe široke potrošnje.

Uredba od 18. marta je izmijenjena, tako da se od danas ograničava procenat marže, pa će trgovci formirati cijene na osnovu marže od 5. marta.

Namjera Vlade RS je da svi stanovnici budu snabdjeveni i da se ne stvara panika. Uredbom su predviđene kazne za one koji se ne pridržavaju nove mjere su od 5.000 do 10.000 KM, a izricaće ih republički tržištni inspektori.

Ministar poljoprivrede RS, Boris Pašalić, rekao je da je jesenas zasijana prosječna površina u RS, ali da se u proljeće očekuje znatno masovnija sjetva.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.