Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske

Gašić: Za donacije Srpskoj obratiti se Crvenom krstu

  • 06.04.2020. 17:05

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je danas da će Crveni krst Srpske biti mjesto kome će se obraćati svi koji namjeravaju uputiti donaciju u robi Republici za vrijeme epidemije virusa korona.

Ona je rekla na tom planu da je Republički štab za vanredne situacije danas donio zaključak o postupanju doniranom robom Srpskoj za vrijeme epidemije virusa.

- Štab je propisao način i proceduru na koji će se tretirati donacije koje budu pristizale, kao i to da se prati sva donirana roba i njena distribucija do krajnjih korisnika. Cilj je da se napravi najbolji mogući prijedlog na koji način postupati sa donacijama i šta su prioriteti kada je riječ o njihovoj podjeli - rekla je Gašićeva na konferenciji za novinare nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije u Banjaluci.

Ona je poručila da se iz donacija izuzimaju medicinska sredstva i lijekovi jer su donacije ove robe već definisane od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Gašićeva je navela da i u vezi sa donacijama Ministarstvo prati potrebe na terenu i teritoriji Srpske putem Odjeljenja za interventne nabavke.

- I na osnovu toga biće procjenjivane potrebe u saradnji sa Crvenim krstom koji prati potrebe svojih korisnika - ponovila je Gašićeva.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program