Helikopterski servis: U toku proces poništenja postupka javne nabavke

  • 21.04.2020. 18:12

Helikopterski servis Republike Srpske nije nabavio helikopter i nalazi se u procesu poništenja postupka javne nabavke, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

U saopštenju se dodaje da Helikopterski servis Republike Srpske u subotu, 18. aprila, nije imao aktivnosti, te da u svom vlasništvu posjeduje helikopter "AV 119" /AW 119/, registarskog broja E 7- PCI /E7-RSI/.

Povodom objavljivanja pojedinih medija o nabavci helikoptera, iz Vlade Republike Srpske ističu da je u skladu sa instrukcijama Vlade i Ministarstva Finansija, a u vezi sa nastalim posljedicama epidemije virusa korona, prilikom izrade rebalansa budžeta odlučeno da se odustane od nabavke.

"Tako da je prijedlog odluke o stavljanju van snage odluke o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava, upućen Vladi Republike Srpske 7. aprila, kao i prijedlog rješenja o stavljanju van snage rješenja o davanju saglasnosti na sprovođenje postupka javne nabavke robe - helikoptera, što je Vlada Republike Srpske usvojila na sjednici 9. aprila", dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će Helikopterski servis Srpske, kao ugovorni organ donijeti odluku o poništenju postupka javne nabavke helikoptera, nakon što odluka o stavljanju van snage odluke o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava bude objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske.

Odluka o poništenju postupka javne nabavke biće objavljena na portalu javnih nabavki i na veb stranici Helikopterskog servisa Republike Srpske, te dostavljena svim potencijalnim ponuđačima.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.