HET: Za Fond solidarnosti zaposleni izdvojili 47.454 KM

  • 24.04.2020. 17:21

Zaposleni u Hidrolektranama na Trebišnjici (HET) dobrovoljno su se odrekli primanja u korist Fonda solidarnosti Republike Srpske, na čiji je račun uplaćeno 47.454 KM, objavljeno je na zvaničnom sajtu ovog preduzeća.

U saopštenju se dodaje da se od ukupnog broja zaposlenih, njih 83,26 odsto dobrovoljno odreklo primanja u korist Fonda solidarnosti.

Svi članovi uprave HET-a, kako se navodi, odrekli su se 50 odsto neto plate u korist Fonda solidarnosti, rukovodioci pogona i sektora 15 odsto, šefovi službi 12 odsto, a ostali zaposleni u zavisnosti od visine svojih primanja od pet do 10 odsto.

"Hidrolektrane na Trebišnjici svoje društveno-odgovorno poslovanje sprovode u svim oblastima života, a ovo je samo jedan od vidova društvene odgovornosti preduzeća HET i zaposlenih u ovom preduzeću", ističu u HET-u.

Uprava HET-a zahvalila je svim zaposlenim radnicima koji su postupili po navedenoj preporuci i na taj način dobrovoljno izdvojili dio neto plate za mart na račun posebnih namjena Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program