Narodna skupština Republike Srpske

Kasipović: Ubrzati likvidacioni postupak  

  • 13.03.2019. 12:43

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je danas da je cilj Nacrta zakona o likvidacionom postupku efikasniji, ekonomičniji i brži likvidacioni postupak sa što manjim troškovima.

Kasipović je istakao da se ovim zakonskim rješenjem uređuje likvidacioni postupak koji se sprovodi nad pravnim licima pred nadležnim sudovima u Republici Srpskoj. 

On je podsjetio da je Zakon o likvidacionom postupku u primjeni od 2002. godine, i od tada nije mijenjan niti dopunjavan. 

"Ministarstvo pravde Republike Srpske, kao ovlašteni obrađivač ovog zakona, primilo je inicijativu Privredne komore Republike Srpske i okružnih privrednih sudova u Republici Srpskoj, da je potrebno pristupiti izmjenama i dopunama ovog zakona, odnosno donošenju novog zakona", rekao je Kasipović u Narodnoj skupštini Republike Srpske, obrazlažući zakonsko rješenje. 

On je naglasio da je zakonskim odredbama uveden i skraćeni dobrovoljni likvidacioni postupak. 

"Predložili smo solidan tekst, a može biti poboljšan sugestijama poslanika. Vjerujem da ćemo veoma brzo Narodnoj skupštini Republike Srpske dostaviti još kvalitetniji prijedlog ovog zakonskog rješenja", dodao je Kasipović. 

Poslanici u Narodnoj skupštini saglasni su da je navedeno zakonsko rješenje kvalitetno, posebno odredbe koje se odnose na dobrovoljnu likvidaciju preduzeća. 

Narodna skupština razmotrila je navedeno zakonsko rješenje. 

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.