Trebinje

Ljetne bašte moraće biti uklonjene, zabranjeno i svako grupisanje više od tri osobe

  • 30.03.2020. 17:06

Sve osobe koje imaju prebivalište na području Trebinja ili Republike Srpske, a u Bosnu i Hercegovine ulaze preko nekog od graničnih prelaza, biće smještene u karantin u Đačkom domu u bivšoj kasarni, rekao je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Prema Ćurićevim riječima, ova će osobe, umjesto u kućnoj izolaciji, boraviti 14 dana u Đačkom domu.

S obzirom na činjenicu da se granični prelaz Ivanica nalazi na području Federacije BiH, a da tamošnji sanitarni inspektori i dalje izdaju rješenje o kućnoj izolaciji, Ćurić kaže da je od njih zatraženo da svim osobama s prebivalištem u Trebinju ili u ostalim mjestima Republike Srpske napišu rješenje o karantinu.

- Ukoliko to ne budu mogli da rade, inspektori Inspektorata Republike Srpske će pisati nova rješenja kojim će sva ta lica biti smještena u 14-dnevni karantin - istakao je Ćurić.

Dodao je da je donesena još jedna preventivna mjera zbog pandemije koronavirusa, a odnosi se na vlasnike ugostiteljskih objekata koji imaju ljetne bašte, a koje će, na osnovu ove mjere, morati biti uklonjene. U proteklim danima je primijećeno da se određeni broj osoba okuplja u grupama i borave u baštama.

- Od danas je zabranjeno i svako grupisanje više od tri lica. Ukoliko se takvi slučajevi uoče, ta lica će biti sankcionisana. Primijetili smo da se ljudi i dalje okupljaju na igralištima, bazenu u Bregovima... To se više neće tolerisati. Pripadnici MUP-a i Komunalna policija pisaće prekršajne naloge, bez upozorenja - naglasio je Ćurić.

Gradonačelnik Trebinja kaže da je posebna preventivna mjera upućena prema proizvođačima hljeba i pekarskih proizvoda, koji su obavezni da te proizvode spremaju u pakete.

Na području Trebinja pod zdravstvenim nadzorom nalaze se 302 osobe, što je 31 manje u odnosu na dan ranije. 

Tagovi:
  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.