Banjaluka

Ministar Klokić sa delegacijom Zapadno-pomorskog vojvodstva

  • 20.12.2019. 15:53

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić razgovarao je danas u svom kabinetu sa delegacijom Zapadno-pomorskog vojvodstva iz Ščećina, iz Poljske, koju je predvodio sekretar vojvodstva i direktor Vlade vojvodstva Pšemislav Vlosek.

Sastanku su prisustvovali i Pšemislav Vraga iz odsjeka vojvodstva za nauku, kulturu i narodno naslijeđe i Julija Sjenkijevič počasni konzul BiH u Ščećinu.

Tokom sastanka, sagovornici su konstatovali da postoji obostrani interes za unapređenje odnosa između Republike Srpske i Zapadno-pomorskog vojvodstva, sa posebnim akcentom na jačanje turistističke, kulturne i privredne saradnje.

Ovom prilikom, ministar Klokić je ocijenio uspješnim dosadašnju saradnju institucija Republike Srpske sa Poljskom, jer Vlada Republike Srpske od ranije ima potpisane sporazume o saradnji sa Podlaskim vojvodstvom i regijom Donja Šleska. 

Ovom prilikom, ministar Klokić se zahvalio na pozivu za učešće i predstavljanje potencijala Republike Srpske na ekonomskom forumu u Torunju, koji predstavlja drugi najveći ekonomski forum u Poljskoj.
   
Jedna od tema sastanka bili su i fondovi Evropske unije, jer je Poljska jedna od zemalja koja je, kao članica, povukla najviše novca iz tih fondova.
  
Delegacija Zapadno-pomorskog vojvodstva boravi u Republici Srpskoj u periodu od 19.12.-23.12. povodom učešća polaznika državne muzičke škole iz Ščećina u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima".

Tagovi:
  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program