Podrška usvajanju republičkog budžeta

Mišić: Prijedlog da najniža plata bude povećana na 500 KM 

  • 19.12.2018. 11:25

Ekonomsko-socijalni savjet Republike Srpske, koji čine predstavnici Vlade, Saveza sindikata i Unije udruženja poslodavaca, dao je danas punu podršku usvajanju republičkog budžeta za 2019. godinu, programa ekonomskih reformi za period 2019-2021. godina i izmjena Zakona o dječijoj zaštiti, potvrdio je ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić nakon sjednice Savjeta u Banjaluci.

Socijalni partneri su razmatrali iznos najniže plate u Srpskoj, koja trenutno iznosi 440 KM ili 50 odsto prosječne, a Đokić je rekao da će Vlada tek definisati svoj prijedlog minimalca. 

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je da je njihov prijedlog da najniža plata bude povećana na 500 KM. 

"Plate generalno moraju da budu povećane jer poslodavci treba da shvate da radnici nisu trošak već učestvuju u stvaranju dobiti", rekla je Mišićeva novinarima. 

Član Skupštine Unije udruženja poslodavaca Srpske Saša Trivić istakao je da rast najniže plate treba da bude proporcionalan povećavanju svih plata. 

On je dodao da je zahtjev Saveza sindikata da najniža plata iznosi 500 KM apsolutno neprihvatljiv za poslodavce.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.