Saopštenje

MUP Srpske: Džaferović plasiranjem neistina zloupotrebljava ozbiljnost migrantske krize

  • 24.09.2020. 16:47

Izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i potpredsjednika SDA Šefika Džaferovića za BHRT "da se Policija Republike Srpske i pojedine firme, koje organizovano prebacuju migrante od istočne granice BiH prema Unsko-sanskom kantonu, izlažu krivičnoj odgovornosti", govori o njegovoj spremnosti da neistinama zloupotrijebi ozbiljnost migrantske krize u zemlji u dnevno-političke svrhe, pri tome ne nudeći nijedno kvalitetno rješenje, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se naglašava da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ne vrše, niti su ikada vršili prevoz migranata, ali nemaju pravo ni da ograničavaju kretanje migrantima.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova dužno je da postupa po zaljučcima Vlade Republike Srpske s ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti na teritoriji Republike Srpske, pri tome ne ugrožavajući prava migranata, a poštujući Evropsku konvenciju o ljudskim pravima i slobodama - ističe se u saopštenju.

Iz MUP-a Srpske podsjećaju da autobusi puni migranata dolaze u Banjaluku iz Sarajeva i Tuzle, kao i drugih gradova Federacije BiH, a koje prevoze prevoznici iz tog entiteta, sa uredno plaćenim kartama.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske razmotriće mogućnost krivične prijave protiv Šefika Džaferovića zbog plasiranja ovakvih neistina i manipulacija - navodi se u saopštenju.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.