Sastanak Milekić- Selak

Nastaviti dobru saradnju Osnovnog suda i KPZ "Banjaluka"

  • 22.02.2019. 10:22

Predsjednik Osnovnog suda u Banjaluci Milenko Milekić i direktor Kazneno popravnog zavoda Banjaluka Goran Selak održali su sastanak na kome je razgovarano o dosadašnjoj i budućoj saradnji i predstojećim zajedničkim aktivnostima. 

Ocijenjeno je da postoji dobra saradnja, te da će u predstojećem periodu zajedno raditi na inicijativi prema Ministarstvu pravde za izmjenu Pravilnika o upućivanju zatvorenika na izdržavanje kazne zatvora. Jedna od tema sastanka bilo je i upućivanje maloljetnika u vaspitno popravni dom u Banjaluci, a najavljeno je da će Osnovni sud putem CMS sistema raditi provjere o novim krivičnim procesima za zatvorenike koji se nalaze na izdržavanju kazne. 

U Osnovnom sudu u Banjaluci nisu imali primjedbe na uslove u pritvorskoj jedinici, kao ni na smještajne kapacitete KPZ Banjaluka, gdje nije bilo slučajeva da je lice upućeno na izdržavanje kazne a da nije bilo mjesta. 

Rukovodstvo Kazneno popravnog zavoda Banjaluka ranije je posjetilo Centar za socijalni rad, a poslije posjete Osnovnom sudu, u planu je posjeta Policijskoj upravi Banjaluka. Ovi sastanci se održavaju u skladu sa smjernicama nedavno održanog sastanka svih direktora KPZ Republike Srpske sa predstavnicima Ministarstva pravde koji je održan u Trebinju i na kome je istaknuta potreba za dalje njegovanje dobre saradnje sa lokalnim i republičkim institucijama.