Banjaluka

Nijednom medicinskom radniku neće biti smanjena plata

  • 06.04.2021. 14:48

Povodom navoda o smanjenju plata medicinskim radnicima u UKC Republike Srpske, predstavnici strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara imali su sastanak sa rukovodstvom UKC-a.

Kako kažu, nijednom radniku neće biti smanjena plata na bilo koji način.

"Mi smo jutros imali sastanak sa profesorom Vladom Đajićem i sa menadžmentom najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, UKC, i dobili smo uvjerenje da nijednom radniku neće biti smanjena plata ni na koji način. Čak se intenzivno radi na povećanju tih primanja radnika u UKC-u". kaže predsjednik strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Mirko Šerbedžija.

Naveo je i da su razne špekulacije su kružile medijima

"Međutim, i mi sami, da bi bili sigurni da do toga neće doći, danas smo imali sastanak i iz UKC, od profesora Đajića, nam je garantovano, da nijednom radniku neće biti smanjena nijedna marka. Ovo je samo pronađen modul da se i plate i dežurstva mogu isplaćivati do pronalaska sistemskog rješenja za sve radnike", kaže Šerbedžija.

U toku je izrada Zakona o zdravstvenoj zaštiti, a strukovni sindikat je iznio i svoje predloge za način rješavanja dežurstava i pripravnosti, a te predloge je podržao i direktor UKC Srpske, Vlado Đajić.

"Cilj je da se konačno nađe način za isplatu dežurstava, isplatu pripravnosti, i za njihovo stavljanje u upravne okvire", zaključuje Šerbedžija.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.