Radovan Višković

Novalić nije pretjerani optimista kada je riječ o formiranju Vlade Federacije

  • 08.05.2019. 12:22

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da mu je jutros predsjednik Vlade Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić rekao da nije pretjerani optimista da će u ovom mjesecu biti formiran novi saziv Vlade FBiH, ali da očekuje da to bude završeno u junu.

"Izrazio sam spremnost i rekao sam mu da što prije moramo da sjednemo, razgovaramo, održimo zajedničku sjednicu vlada Republike Srpske i FBiH i određene stvari iz sfere investiranja što prije rješavamo. Potrebno je da usaglasimo neka zakonska rješenja kako bi ekonomski ambijent BiH bio jedinstven", izjavio je Višković novinarima u Sarajevu gdje učestvuje na Godišnjem sastanku direktora EBRD-a. 

Komentarišući izvještaj visokog predstavnika za BiH Valentina Incka u Savjetu bezbjednosti u UN, premijer Srpske je istakao da je on onakav kakav se moga i očekivati – ništa značajno i spektakularno. 

"Jedino što je po prvi put visoki predstavnik, mada mu je to sigurno bilo teško, morao da prizna da problem BiH u ovom trenutku ne stanuje u Republici Srpskoj nego u FBiH", istakao je Višković. 

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program