Novi dokazi o postojanju projekta "Distrikt Srebrenica"

  • 04.02.2021. 19:08

Priča o Distriktu Srebrenica koju je otkrila ATV, postaje sve interesantnija, ali i opasnija. Nastojanaja, prije svega bošnjačkih političara sa interesnim grupama i stranim službama da Srebrenicu izdvoje iz Republike Srpske, imaju opasnu pozadinu.

Kao što smo već objavili, a nakon uvida u operativne podatke, to područje bogato je rudom, ali ono što je još itekako privlačno onima koji su i smislili cijelu priču, jesu napuštena rudarska okna. Istraživanja na prostoru Srbije, Makedonije i BiH, prije svega valjevskog rudarskog bazena, u koji spada i prostor Srebrenice otkrila su zlatni rudnik. 

Ne rudnik zlata, već napuštena rudarska okna koja više vrijede nego da je u njima samo zlato.

Istraživanja je sprovela njemačko-britanska kompanija za ispitivanje vodotokova i napuštenih rudarskih okana i to sa jasnim ciljem. Po operativnim saznanjima, a u koja je ATV imala uvid, Srebrenica je obilježena kao idealno mjesto za odlagalište otpada sa područja EU, pa i radioaktivnog otpada. Po evropskim standardima, otpad poput asfalta, betonskih konstrukcija i slično, ne smije da bude skladišten u zemljama Unije i uvijek se za tu namjenu traže druge zemlje. 

Operativna saznanja govore da su na području Srebrenice i Milića nalaze se napušteni površinski kopovi iz kojih je vađena ruda boksita, koji su ljevkastog oblika i dubine nekoliko stotina metara, velikog prečnika. U Milićima se nalazi povrinski kop Braćan, koji je iscrpljen i koji je najveća rupa u Evropi. Kao takav, idealan je za skladištenje velike količine radioaktivnog materijala. U Srebrenici je nekoliko napuštenih površinskih rudnika među kojima je i rudnik “Krunići”.

Operativni podaci, u koje smo imali uvid, govore da je u vrijeme dok je načelnik opštine bio Ćamil Duraković u taj rudnik odlagan otpad u buradima, a sadržaj i sastav nikad nije utvrđen jer je sve  jednostavno zatrpano zemljom. Dalja saznanja govore da je upravo zbog plana o odlagalištu opasnih materija dolazilo do čestih sastanaka bošnjačkih političara, među kojima je i Duraković, sa ambasadorom i uposlenicima britanske Ambasade u BiH. 

Interesantno je, navedeno je u operativnim podacima, da je u cijeloj priči i Rajko Dukić, prvi čovjek kompanije Boksit, koji je u Londonu dobio nalog da se malo primiri i čeka promjenu vlasti u Srpskoj. U tom slučaju, on bi preuzeo resorno ministarstvo i tada bi se nesmetano iz Srebrenice eksploatisala ruda, a u Srebrenici skladištio opasan otpad iz zemalja EU. I nije on jedini bio u Londonu, ali to je već priča o širem planu pokušaja slabljenja vlasti u Republici Srpskoj.

U svakom slučaju, odluka CIK-a da poništi zbore u Srebrenici, uklapa se u projekat interesnih grupa da ovladaju tom opštinom i izdvoje je iz Republike Srpske. Tako bi, usput, pokupili i političke poene koji su prijeko potrebni stranci demokratske akcije.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program