Novi klaster u Srpskoj: Koronom zaražena 23 radnika fabrike u Modriči

  • 04.06.2020. 11:48

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 296 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 31 osobe u Republici Srpskoj.

Od 31 novozaraženog, 23 osobe su radnici Fabrike obuće Alfa u Modriči. 

Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja Modriča pristupila je epidemiološkoj obradi svih zaposlenih, izvršeno je ispitivanje kontakata i anketiranje. 

U saradnji sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske preduzete su sve epidemiološke mjere i određena kućna izolacija za sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima.

HES DZ Modriča nastavlja da provodi sve aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju širenja infekcije u fabrici.

Opštinski Štab za vanredne situacije opštine naložio je obustavu rada fabrike u narednih 14 dana. Testirano je 60 radnika.

Modriču je danas posjetio i vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković. On je, zajedno sa sradnicima, razgovarao sa predstavnicima opštine.

Zeljković je obećao da će svih 450 radnika Fabrike Alfa biti testirano i to u što kraćem roku.

Tagovi:
  • 20:10 Еmisija: Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.