Uživo na ATV-u

Obraćanje Milorada Dodika i Georgija Poltavčenka

  • 14.09.2018. 08:07

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i gubernator Sankt Peterburga Georgij Poltavčenko obratiće se danas u Banjaluci predstavnicima političkog, privrednog i javnog života Republike Srpske.

Obraćanje Dodika i Poltavčenka zakazano je u Kulturnom centru Banski dvor u 11.00 časova, najavljeno je iz kabineta predsjednika Srpske. Alternativna televizija prenosiće uživo obraćanje predsjednika Srpske i gubernatora Sankt Peterburga.

Svečanom obraćanju prisustvovaće i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i premijer Srpske Željka Cvijanović. 

Poltavčenko je juče u Banjaluci razgovarao sa Dodikom, koji mu je uručio Orden Republike Srpske na lenti za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju privredne saradnje i političkih odnosa Srpske i Rusije. 

Dodik je nakon sastanka saradnju sa Sankt Peterburgom ocijenio kao odličnu i obimnu, uz mogućnost proširenja i na izgradnju elektrana i u oblasti zdravstva, te najavio dolazak delegacije Sankt Petregburga u Banjaluku 22. septembra na otvaranje sjevernog krila Univerzitetskog kliničkog centra Srpske. 

Gubernator Poltavčenko rekao je da je došao u Banjaluku radi nastavka dobre saradnje i najavio da će danas biti potpisan memorandum o izgradnji kaskada hidroelektrana. 

"Dobro je da se dobri prijateljski odnosi pretoče u dobre političke i ekonomske odnose", istakao je Poltavčenko. 

Georgij Poltavčenko je izuzetno važna politička ličnosti, veoma visokog rejtinga u Rusiji, što je značajna politička poruka za grad Banjaluku i Republiku Srpsku. 

Nakon Poltavčenka u posjetu Srpskoj 21. septembra stiže ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov koji će prisustvovati osveštanju temelja srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra u Banjaluci.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.