Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske

Pašalić: Vlada će pomoći uzgajivačima mesa

  • 29.05.2021. 11:34

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Boris Pašalić Republike Srpske izjavio je da se u ovoj godini očekuju dobri prinosi i proizvodnja u svim sektorima poljoprivredne proizvodnje u Srpskoj i najavio da će Vlada u narednom periodu intervenisati na tržištu da bi pomogla uzgajivačima mesa.

"Imamo uzlazni trend obima proizvodnje u svim sektorima poljoprivrede", rekao je Pašalić Srni.

On je naveo da je vidljivo na terenu da će biti dobra proizvodnju strnih žita i podsjetio da je prošla godina bila rekordna kada je u pitanju proizvodnja pšenice i strnih žita.

"Trenutno je pšenica u boljem stanju nego što je bila u isto doba prošle godine, tako da očekujemo dobre prinose", istakao je Pašalić.

On je napomenuo da je za kukuruz i soju još rano reći kakvi će biti prinosi, ali je podsjetio da je sjetva obavljena regularno i da nije bilo većih problema, osim što je prekidana zbog kišovitih dana.

"Imamo dobre trendove, ne samo kada je u pitanju biljna proizvodnja, nego i animalna", naglasio je ministar Pašalić.

On je ukazao da najveći problem sada predstavlja poremećaj na tržištu u cijeni svinjskog i junećeg mesa, a istovremeno raste cijena žita.

"To uzgajivačima stvara dodatni problem, jer moraju da ulažu više novca, a manje novca dobijaju od prodaje mesa", pojasnio je Pašalić.

On je najavo da će zbog toga Vlada Republike Srpske u narednom periodu intervenisati i pomoći uzgajivačima svinja i junadi.

Tagovi:
  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok