"Istočna alternativa"

Pavlović: Prisustvo Rusije - garancija mira na Balkanu

  • 20.09.2018. 09:09

Udruženje građana "Istočna alternativa" Republike Srpske ocjenjuje da će sutrašnji dolazak ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Republiku Srpsku znatno doprinijeti stabilizaciji političke situacije i prestanku pritisaka na vlast Srpske.

Predsjednik ovog udruženja Vojin Pavlović ističe da je Rusija jedina garancija mira na Balkanu i opstanka Republike Srpske. 

"Očekujemo da će Republika Srpska ponuditi Ruskoj Federaciji pravljenje vojne obavještajne baze radi očuvanja mira na Balkanu i sprečavanja zatiranja pravoslavlja", rekao je Pavlović Srni. 

U "Istočnoj alternativi" smatraju da najvažnija diplomatska i bezbjednosna aktivnost treba da bude uspostavalje ruske baze u Republici Srpskoj i podsjećaju da je NATO prisutan na prostoru bivše Jugoslavije. 

Pavlović kaže da je upitan opstanak Srba i Republike Srpske ako se "ne desi da Rusija bude vojno i ekonomski prisutna na ovom prostoru" i da će doći do širenja terorizma u BiH i na Balkanu, te uvezivanja ruskih neprijatelja kojima je cilj uništenje Rusije. 

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov posjetiće sutra Banjaluku.

  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.