Narodna skupština RS

Poslanici razmotrili Prijedlog zakona o platama, godišnje 270 miliona KM više

  • 30.01.2019. 12:20

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture, koji predviđa povećanje platnih koeficijenata za sve zaposlene raspoređene na radna mjesta sa visokom stručnom spremom.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je donošenje ovog zakona dobar korak izjednačavanja plata zaposlenima u oblasti kulture sa zaposlenima u javnoj upravi. 

"Ovo je prvi korak ka izjednačavanju koeficijenata sa zaposlenima u javnoj upravi. Vlada će izdvajati 270 miliona KM godišnje više za plate, a za kulturu će biti izdvojeno 650 hiljada KM", rekla je Trivićeva.

Navela je da će se u naredne tri godine i dalje raditi na izjednačavanju.

"U obračunu plata sa visokom stručnom spremom do sada je bio najveći jaz, dok je za zaposlene sa srednjom i nižom stručnom spremom taj koeficijent već izjednačen", rekla je ministar kulture i prosvjete RS.

Trivićeva je podsjetila da je ovaj zakon donesen na osnovu Memoranduma o zajedničkim mjerama 2018-2020. godine, koji je zaključen 2017. godine između Vlade i Saveza sindkata Republike Srpske. 

  • 14:15 Serija: Aviodžije (R) (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    'Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska